Basta Zagreb – Mjesto dobre talijanske hrane

Basta Zagreb – Mjesto dobre talijanske hrane

Za Bastu ste vjerojatno čuli nebrojeno puta iz časopisa, a ukoliko ste prolazili Varšavskom (kod kina Europa), teško je ne zamijetiti njihovu slatko dizajniranu terasu. Basta se zapravo sastoji od prizemlja i prvog kata, te na prvom katu poslužuju hranu, a u prizemlju samo pića. Prijeđimo na stvar.

Predjelo- plata DA VILLAGGI

Iako je plata namijenjena za dvije osobe, zapravo ukoliko ju dvije osobe podjele, neće imati prostora za ništa drugo na meni-u, dakle predlažemo ju za 4 osobe s obzirom da je stvarno bogata. Prema slici možete vidjeti odličnu kobasicu od crne slavonske svinje ( koja nas je skroz osvojila) napravljena je otprilike kao da ste si ju sami radili…domaće i odlično.  Dvije vrste pršuta, Istarski i Drniški  jače i slabije posušen- poslužen (zadovoljava sva nepca). Domaći sirevi iz sirane Gligora s otoka Paga koje neizmjerno cijenimo i teško ih je pronaći po Zagrebu (ugostitelji očito ne prepoznaju još hrvatsku kvalitetu), zatim kulen koji nije baš ljut….i iskreno kulen se nije isticao nikakvim posebnim okusima pa nismo ni obratili previše pažnje na njega…no zato ukiseljena kapula i masline uz krušne prutiće s hrskavo zapečenim parmezanom su definitivno popravili ukupnu priču.

 

cijena: 140 kn

Glavna jela

1.Salata PROSCIUTTO CROCCANTE

Salata se dakle sastoji od hrskavog pršuta, lisnate salate, feta sira, maslina, cherry rajčica i kukuruza. Nije začinjena…što nam se nije baš svidjelo, a i realno s obzirom na cijenu moglo bi se dodati sjemenka, klica i ostalih dodataka koji će izdvojiti salatu od neke basic obične….okej moramo priznat da je posluženi kruh dobar dodatak ( estetski i okusom) ali realno uz slani pršut teško je preživjeti bez kruha…

 

cijena: 60 kn

2. Pizza RUSTICA

Pizze su nešto čime se Basta stvarno može pohvaliti. Tanko tijesto, bogatstvo sira, hrskava korica i dostatna veličina da se taman najedete. U pizzi Rustica možete pronaći: mozzarellu, zapečenu slaninu, kulenovu seku, gljive, feferone,bosiljak i zapečenu rajčicu. Feferoni nisu uopće ljuti i podsjećaju više na papriku….ali ostalo bogatstvo mesa nalazi se pod sirom, tanko je narezano, te ukratko fakat odlično.

cijena: 64 kn

Ukupan dojam:

Osoblje će vas dočekati  u pregačama/odorama, naš konobar pomalo je bio zbunjen…no nemamo mu što zamjeriti…mogao nas je uputiti da su plate za predjelo bogatije no dobro… cijene su nešto više (ostatak ponude možete pronaći ovdje), no ipak se nalazite u centru Zagreba, interijer i eksterijer su više nego odlični, a realno i ukupan dojam hrane će vas zadovoljiti i vjerojatno podsjetiti još koji put da je fakat dobra pizza u centru kod kina Europe…