Zašto je Batak Grill izgubio na kvaliteti?

Zašto je Batak Grill izgubio na kvaliteti?

Prisjetite li se samih početaka Batka, dok ih nije bilo na sto lokacija, pružali su zapravo jedinstveno iskustvo hrane. Odličnim interijerom, brzinom i kvalitetom sastojaka bili su baš ono što tražite petkom nakon posla. Što se točno dogodilo u jednom trenutku da je Batak počeo gubiti na kvaliteti; nismo sigurni, ali rekli bismo standardna hrvatska priča- gubitak kvalitete uzrokovan pretjeranim širenjem.  Iako usprkos tome, često posjećujemo Batak jer su nekako od ruke, zapravo željno iščekujemo buđenje konkurencije! Što smo točno jeli?

Predjelo:

S obzirom da smo ziheraši, mazalice su za nas nezaobilazan mesni specijalitet. S njima je teško fulati- realno meso i kruh nije neka atomska fizika. Što nam fali u Batkovim mazalicama? CHILLY!!!! očajnički fali chilly.  Ne previše da izgorite, decentno i dovoljno da budu više od mesa i kruha. Isprobali smo ih na nekoliko lokacija i jednostavno nigdje nisu ljutkaste….okej ne vole svi ljuto ali zašto ne bi bile dvije opcije u menu-u (koji je ionako štur)?

Cijena: 8 kn/kom

Glavna jela:

  1. Otkošteni batak

dobili smo zapravo ne baš otkošteni, s komadima hrskavice (to nije kost pa se ne računa?) loše narezan i neprimamljiv komad piletine. Osim navedenog, ako se ne radi o bijelom pilećem mesu, te se komad peče s kožicom (što je i bit otkoštenog batka) onda bi bilo dobro pošteno nasoliti taj batak, jer to paše uz hrskavu kožicu. U Batku to nije slučaj…dobit ćete ne marinirano pileće meso i polovično hrskavo, te loše otkošćeno.  Uz meso odlučili smo se za dobar stari klasik- krumpir. Krumpir je zapravo Ledov u vrećici, ništa od ličkog, dalmatinskog ručno pripravljenog itd… (mi to fkt cijenimo). Uz sve to dobit ćete i posluženu pastu od slatkog luka…moramo priznati to je zgodan detalj (i ukusan)- for free.

 

Cijena: 48 + 17 kn

 

2. Rib Eye steak

Uzeli smo 200 gramski medium pečen komad. Dobili smo nedovoljno pečen komad… u početku je samo pečenje bilo medium…ali pri polovici rare….nismo profesionalni kuhari ali imamo oči pa možemo prosuditi da to baš i nije medium pečenje. Rib Eye se ne soli/marinira prije pečenja pa eto na to ne možemo prigovoriti. Dobit ćete ga posluženog uz rikolu s malo parmezana. Za prilog odlučili smo se za šampinjone. Grill šampinjoni bili su odlično ispečeni i sočni; tako da ih svakako preporučujemo kao prilog.

Cijena: 39 kn/100g + 19 kn

3. BBQ Pileća krilca

Da budemo iskreni, ovo je obrok koji se stvarno isplati pojesti u Batku. Za cijenu od 55 kn,  dobit ćete 10 krilca, krumpir u kori i još bbq umak! (inače se posebno naplaćuje). Jelo se jede rukama tako da će Vam konobari donijeti i limunske maramice da se možete u potpunosti prepustiti rapsodijama krilaca i krumpira. Što se tiče samih okusa radi se o klasičnom bbq umaku…s  jako blagom ljutinom koja zapravo može odgovarati svima.

Cijena: 55 kn

Da zaključimo, osoblje Batka je detalj na koji svi obrate pažnju. Svaki dolazak započinje s: “Dobar dan ja sam XY i danas ću Vas posluživati. ” Tako je na svakoj lokaciji u svako doba dana. Odličan detalj s kojim se svaki gost osjeća dobrodošlo i tretirano kao kralj…to je ono što i želimo kada trošimo novac. Što se tiće same hrane- kvaliteta je pala, ne možemo reći da se Batak ne trudi uvoditi novitete ( tako su npr. izbacili BBQ rebarca iz ponude što nas je razočaralo) i uveli Roast beef salate predjela itd.. ali s druge strane pak nemojte se iznenaditi ako vam kažu PONESTALO NAM JE iste te nove Roast beef salate- koja je novitet u menu-u i baš ga želite probati (nama se desilo na lokaciji Cvjetni trg), zajedno s bocom Jane od 0.75l. Koje su šanse da se u takvom restoranu to desi- ne znamo, ali ostali smo blago rečeno iznenađeni.