Chevo’s (ne) obična ćevabdžinica

Chevo’s (ne) obična ćevabdžinica

Chevo’s se nalazi u blizini Bundeka, pa ako ste u šetnji s klincima dobro vam može doći kao predah i solidan objed.  Dečki fakat zadime ulicu s grillom, pa će vas miomirisi privući vjerojatno čim se sparkirate. Menu Chevo’sa nije velik…uglavnom bazična jela poput ćevapa, lungića, punjenog zabatka, par vrsta burgera, rebarca, otkošten zabatak i plata za dvoje…ali svakako će zadovoljiti vašu glad dobrim omjerom količine hrane i cijene.  Mi smo se odlučili počastiti sa sljedećim:

1. Porco Roso Burger

Kao što ime i govori sastoji se od svinjetine pripremljene na Pulled pork način, coleslaw salate od kupusa, bbq umaka i crvenog peciva. Meso odlično začinjeno, podimljeno, teksturom mekano da se topi u ustima, s prevladavajućim bbq ljutkastim okusom. Coleslaw salata napravljena od crvenog kupusa zapravo je u burger priči bila iznenađenje. Umak salate nije bio pretežak, već pomalo tekuć ( da cijedi se po prstima dok papate ) s prizvukom majoneze, no u light verziji s jogurtom. Lajkamo salatu u  svakom slučaju. E sad pecivo….kad se radi o burgeru s relativno malo sastojaka onda je i poželjno da je pecivo fakat dobro, mekano i friško. Ne i u ovom slučaju. Bilo je suho i od jučer. Krumpir smrznute ploške nakon pečenja začinjene su mješavinom krupne soli i chilly papričice…inače nam je to ok ali krumpir je u našem slučaju bio gmecav i ne bi mu škodila još koja minuta pečenja do hrskavosti.  Porcija je dovoljna da se najedete količinom.

Cijena: 52 kn (krumpir uključen u porciju)

2. BBQ Rebarca

Rebarca su poslužena uz pržene kriške krumpira u kori…uz koji bi pasao neki umak možda. Taj krumpir nije bio gmecav 😀 Realno rebarca su glavna priča koja nas je zanimala….ne kažemo da žene manje jedu ali u slučaju da manje jedete vi i prijateljica; porcija je dovoljna za obje….a jedan muškarac će se pomučiti. Okus rebarca: prevladava dimljeno meso uz spicy bbq umak (kako i treba biti) možda za one osjetljiva nepca preljuto….no ako povremeno jedete ljutu hranu Chevo’s rebarca će vam biti blaga. Tekstura samog mesa mekana i lako se odvaja od kosti. Usudili bismo se reći da su neki komadi mesa bili nešto masniji od drugih…ali kad naručiš rebarca pa to ti baš i nije presudan faktor, jer je to i za očekivati.

Cijena: 85 kn

Ukupan dojam:

Usluga korektna, dečki pristojni, znaju preporučiti jelo i poznaju menu. Interijer ugodnog uređenja, terasa pomalo zadimljena za naš ukus, no radi se o ćevabdžinici i restoranu s grill tematikom pa ne može se ništa drugo ni očekivati.Prostora za napredak uvijek ima (npr. svježa peciva) ali stvarno moramo istaknuti da je hrana solidna i može se nositi s drugim grill restoranima u gradu bez problema. Definitivno jedno od mjesta na koje se vrlo rado vraćamo i rijetko kad  ostanemo razočarani!