Zašto nam je Bagel Lobster Barr novo najdraže mjesto?

Zašto nam je Bagel Lobster Barr novo najdraže mjesto?

Često se znamo zateći u samom centru grada i razmišljati kako bismo nešto jeli….ali ne baš uobičajeno za naše prostore, već nešto inovativnije i zanimljivije. Tako smo i naletjeli na Bagel Lobster Barr. Za početak daleko je od bara, radi se o ugodnom ambijentu (doduše s visokim barskim stolcima). Smješten je u Jurišićevoj u prolazu odmah prije Mlinara (ako idete iz smjera Trga) prolaz je pomalo neugledan i ne bi škodio nekakav svjetleći natpis, a povremeno budu i vrata zatvorena, no slobodno ih otvorite i uđite.
Što nas je to posebno impresioniralo? Krenimo redom.

1. Shrimp roll

Za početak roll nije bagel oblika- već poput puter štangice, a pecivo mliječno i mekano. Započnimo od peciva koje se stvarno rastapa u ustima od svježine. Punjeno je kuhanim repovima škampa s avokadom zajedno s  umakom mješavine mejoneze i jogurta; zapravo sve zajedno jako nježnih okusa kako bi se osjetila slatkasta aroma škampa. Porcija je poslužena uz krumpir koji je dva puta pržen u kori i eeekstra crispy. Mi smo se zaljubili u njega. Dobit ćete također i salatu, koju krase slatkaste arome acceta balsamica i naribani slatkasti sir na vrhu! (Što je super s obzirom na to kako je posluženo jelo, baš vam i ne daje prostora da miješate salatu.)
Sve zajedno tvori jedan meni u kojem se nećete moći odlučiti koji vam je zalogaj draži.

cijena: 65 kn zajedno s salatom i krumpirom

2. Roast beef flank steak

U ovom slučaju dobit ćete posluženi samo bagel, dakle bez krumpira i salate. Bagel se sastoji od dijon senfa, crnog papra, rukole, ljubičastog luka,
cherry rajčice i cheddar sira; naravno i roast beefa. Samo pecivo je mekano kao i kod shrimp rolla,no slano i bez mlijeka, takoðer friško i podatno.
Roast beef meso savršeno je mekano, pomalo dimljeno i praktički se otapa u ustima, a osim navedenih aroma mesa osjetit ćete i blago slatkasti okus rajčice i ljubičastog luka. Sami bagel poslužen je prepolovljen, što je dosta praktično za konzumaciju.

cijena: 38 kn (samo bagel)

3. Gravlax Losos

Gravlax losos bagel sastoji se od tankih fileta lososa, slatkog dijon senfa, namaza od creme fraichea vlasca i kapara, te crvenog papra.( Creme fraiche se dobiva miješanjem slatkog vrhnja i kiselog vrhnja. Manje je kiseli od vrhnja i puno kremastije strukture)  Možda niste ljubitelj sirove ribe, ili ste na neriješeno po pitanju konzumacije iste, no moramo vam priznati da se radi o dimljenom lososu te odlično pripremljenom uz sve umake papar i zabavne detalje- neće vam SIROVA riba biti na pameti, već fakat fini i raskošan bagel.

Cijena: 56 kn (samo bagel)

4. Tjedna ponuda

Ovotjedna ponuda koju smo upecali bila je juha od poriluka i zelja, bagel s roast beefom, rikolom i dijon mustardom, te naravno slatka salatica!  E ono što je odlično kod tjedne ponude je da košta samo 35 kn. Prvo moramo vam priznati da ova juhica stvarno nije za baciti. Nije da ne volimo kvalitetne juhice, daleko od toga, ali stvarno nismo očekivali nesto ovako dobro. Ne priliči klasičnom porilukastom čušpajzu, već bistroj zelenoj juhi sa dobrim omjerom papra i fino prilagođenom ljutinom! Bagel se odlično slaže sa senfom i podimljenim mesom. Dakle bagel u tjednoj ponudi ima nešto manje sastojaka od ovog klasičnog u meniju, no dovoljno da vas raspameti. Odličan kombo za preporuku!

cijena: 35 kn- cijeli meni

 

Sami bageli (koje možete kupiti pojedinačno za doma) dolaze u tri varijante:
1.klasični bez ikakvog dodatnog okusa tako da je u biti obično pecivo
2.posipani makom i soli
3. posipani makom, soli, sezamom, lukom i češnjakom. Koju god varijaciju da odaberete ne možete pogriješiti.
Svi su uvijek friško pripremljeni, nisu žilavi niti suhi nego sočni i vrlo vrlo zasitni, napravljeni od blenda više vrsta brašna i potpuno jedinstveni.

U Bagel & Lobster barru dočekat će vas ljubazno osoblje, a kroz staklo možete vidjeti kuharsko osoblje kako polako pedantno i bez žurbe priprema vaše jelo. Usprkos tome, vrijeme posluge jela je brzo. Što se tiče interijera, dočekat će vas visoki barski stolci i nešto manji prostor s obzirom da se radi o bite baru, no ne zamjeramo tako nešto s obzirom na to koliko je fina hrana. Cijene su pristupačne, te preporučujemo barr kao mjesto gdje se može pojesti nešto fino i brzo.