Novi Sushi u gradu!

Novi Sushi u gradu!

Restoran Centro nalazi se na Trgu Drage Iblera, točnije u samoj Importanne Galeriji. Nije tipično mjesto koje inače posjećujemo, jer mu je koncept sličan Mex Cantini, Foodie-u i tim lancima koje možete pronaći u trgovačkim centrima. No zašto se ističe svojom ponudom? Za početak nije self service, već vas poslužuje ugodno osoblje. Sama ponuda im se sastoji od dnevnih menija koji su jasno, svaki dan drugačiji, te na njima možete pronaći od čušpajza do slasnih bbq krilca.

Što smo mi jeli?

1. Gyoze!

U Centru su se pohvalili sa Gyozama u ponudi. S obzirom na to da je dobre gyoze teško pronaći, ovo je bila prilika da ih svakako probamo. Gyoza je japanska tjestenina, tanko razvaljana te punjena s raznim varijacijama mesa i povrća, na početku se hrskavo zapeče, a potom prelije vodom te par sekundi kuha na pari. Tradicionalno se jede umakanjem u soja umak. Gyoze iz Centra svakako nisu razočarale. Samo punjenje sastoji se od mljevene piletine i svježeg peršina te je izrazito mekano. Posipana je komadićima mladog luka, što nam je bio odličan twist i dodatak, koji ne dodaje samo boju na tanjuru već i hrskavu teksturu u ustima uz mekane gyoze.

2. Sushi!

Sushi u Centru poslužuju po 4 ili 8 komada. Kad se radi o ribi, nama su uvijek veće porcije prioritet, jer nećemo se lagati- brzo se ogladni. Osam komada sushija koštat će vas 58 kuna, a možete i birati od koje vrste ribe ga želite. Mi smo se odlučili za mix od tune i lososa. Struktura mu je kompaktna i praktična za konzumaciju (ako niste ekspert sa štapićima, to vam je važno). Sama riba je svježa, a za razliku od zabavnog twista kao kod gyoza s porilukom, sushi je poslužen tradicionalno, estetski posložen, te uz opciju dodavanja soja umaka sa strane..

Zgodno minimalistički interijer, osoblje u urednim uniformama, te razigrani a la carte meni na kojem možete pronaći od hamburgera, tortilja, do onion ringsa i salse pa čak i sushija; razlog su da svakako Centru date priliku ako ste u blizini 🙂